Sunday 29 September 2024

Kisisel tarihim, naber?

Wow!

Sene olmus 2024, blogger mi kaldi, degil mi arkadaslar? 

Valla kalmis, ben dunyanin obur ucunda yaslanirken, blogum da burada oylece duruyormus. 

YouTube'a yeni video yukleyince 'blogger'da paylas' sekmesini gorunce, tiklayiverdim!

Eee gelmisken iki laf etmeden cikmayayim madem :) 

Kanada'ya tasinali, 8 yili gecti, ben 40'larima geldim, vatandaslik alindi, Turkce dagarcigim biraz bozuldu, ingilizcem umuyorum ki daha iyi bi yere geldi... Pandemi oldu, once Sissy'm sonra Cappy'm bu diyari terk etti (hala konusamiyorum bu konuda hickiriklara bogulmadan), tum algimiz degisti ama 3 senenin sonunda hicbir sey olmamis gibi davranmaya karar verdik kollektif olarak... 

Ama son bomba update'im (Turkcem bozuldu dedim size): 7 yildir basamaklarini tirmandigim corporate isimden bu Mayis ayinda ayrildim ve kendi sirketimi kurdum :))) 


Manyak miyim ben niye cillop gibi 9-5 isimi biraktim da yine yeni bir maceraya atildim? 

Eee biraz. 

Kisisel istatistigime dayanarak soyleyebilirim ki, benim hikayem full bu tarz riskler almak uzerine kurulu, bilen bilir, ve simdiye kadar oyle ya da boyle hep ileri gittim (en azindan bana oyle geliyor). 

Ya Turkce yazmayali cok uzun zaman olmus, ne desem kotu ceviri gibi duruyor! Neyse zaten kimsenin okuyacagini sanmiyorum bu postu, blogger'daki tek online kisi ben olabilirim su an :) 

Neyse efendim, 9-5 dedim ama aslinda gece gunduz kopek gibi calistigim isimden ayrilinca (insert burnout here) hayatta zevk aldigim bazi seylere de ayiracak vaktim oldu. 

Mesela YouTube kanalim. 

Iyi haber: YouTube'a fulltime dondum, her Persembe yeni video yayinliyorum. 

Kotu haber: Videolarim ingilicce :) Ve gocmenlikle falan uzaktan yakindan ilgisi yok. 

Hatta yillar icinde bir cok insana cidden faydasi oldugunu bildigim Express Entry / Kanada'ya nasil tasinilir vs. videolarimi arsivledim, artik maalesef yayinda degiller. 

10k + izlenmeleri vardi bazilarinin ama cok uzun zamandir gocmenlik sistemini takip etmiyorum dolayisiyla, verdigim bilgilerin guncelliginden asla emin olamiyordum, kimseyi de boyle hayati bir konuda yanlis yonlendirmek istemem, o yuzden o videolari kaldirmak bir nevi sorumlu bir davranisti. 

Ustelik artik bu noktada yillarin verdigi producer / director deneyimimle, o videolar - her ne kadar cok daha genc gorunsem de - genel olarak 'cringe' geliyordu bana :)

Neyse, simdi video / content creation uzerine icerik uretiyorum, amacim yine ayni: insanlara bildigim her seyi ogretmek! 

Sifirdan Premiere Pro, Photoshop, After Effects ve CapCut ogrenmek isteyenler icin videolar cekiyorum, yeni baslayanlar icin cok faydali olacagini dusunuyorum:



Buraya bir daha ne zaman donerim bilmiyorum ama hala ugrayanlariniz varsa cok merak ediyorum bi comment atin please :) 


Hadi optum!

N.