Friday 30 July 2010

Meet Irma.

Bloga üvey evlat muamelesi yapmak.

Sanırım yaptığım şey tam olarak bu. Ama bir sorun neden? Sorduğunuzu varsayarak cevaplayayım; haftalardır o kadar meşgulum ki, bloga zırnık girecek vaktim olmadı.. Olaylar biriktikçe de bloga girmeye üşenir oldum.. Artık bir dur demem gerekiyor biliyorum.. İnsan kendi blogunu özler mi? Ben özledim işte.

Neyse efenim, kronolojik bir sıraya koymam mümkün olmayacak bugün gireceğim postları ama bir kaç fotoyla süslersem sizleri tatmin etmiş olurum gibime geliyor =)

Öncelikle size Irma'dan bahsetmem gerek...

Sitemizin çimenlerini kendine tahsis etmiş 4,5 aylık kangal kırması bir bebiş kendisi... Fark ettiğim andan itibaren sabah akşam mamasını suyunu eksik etmedim...Tabii ki hayvansever(!) yurdum insanı bu durumdan rahatsız oldu ve ortalık karıştı...

Bir adam kendi köpeğini ve bu yavruyu kamuya açık alanda dövmeye kalktı. Sırf oynuyorlar diye.

Ben de tesadüfen o an 14. kattaki evimin balkonundan bunu görüntüledim. ( 70-300mm lensimi se-vi-yo-rum!)

Videoyu internette bir çok platformda yayınladım. Sağlam tepkiler geldi. Video yıldızı da kendi kimliğini ifşa edince ortalık karıştı.. Karşılıklı suç duyurularında bulunmalar.. tehditler... havada gezdi.

Böyle bir durumda hiç tanımadığım insanlardan inanılmaz destek geldi ve canım ülkemde hayvanlara değer veren bu kadar insan olduğunu görmek inanılmaz mutlu etti beni.

Neyse çok uzatmayacağım.

Üzerinden zaman geçtiği için inanın olayları anlatmaya üşeniyorum bile... Kısaca, ben bu sokak kopişini iki ayaklıların gazabından kurtarıp evime aldım ve yuva aramaya başladım... Meğer yuvasını çok uzaklarda aramama gerek yokmuş =)



Yok yok merak etmeyin, ben sahiplendim demeyeceğim =)

Ankara'da yaşayan ablamı hatırlıyor musunuz? Hani Alice diye bir kızı vardı zaten.. Heh işte, Alice'e kardeş oldu Irma =) Hatta inanır mısınız bilmem ama, Irma gelecek diye, önceden apartman dairesinde oturan ablam bahçeli bir eve (şato mu demeliyim?) taşındı =)

Bu taşınma işi çıkınca, ev hazır olana kadar Irma hanım, 15 gün kadar bizim evde kaldı. Popomun dibinden ayrılmadı desem daha doğru olacak =)


Sonra gittim kendi ellerimle canım ablama teslim ettim kızımı :) Ayrılmak zor oldu tabii ama böylesi güvenli bir evde, hayatının sonuna kadar sevilip şımartılacak olacağını bilmek tüm negatif duygularımı yok etti diyebilirim.. Üstelik de her ablama gittiğimde kavuşucaz kızımla =)

Irma'yla ilgili daha çok dosya hazırlayacağım, bol bol fotoğraflar göreceksiniz..

Bu sadece tanışma yazısı oldu. Daha sonra bizim evdeki kuduruklarla ne maceralar yaşadığını da anlatacağım =)



Drama Queen oğlum MouMouQue kendisinden 5 kat büyük Irma'ya neler etti, akıllı kızım Cappy kopişle nasıl geçindi hepsini yazacağım bir ara...

Stay tuned.

nora.

12 yorum:

chunlibeauty said...

oFF!! şu hayvanları döven insanları bir elime verseleeer ahhh!! İnsan olmayı becerememiş yaratıklar!!
Bu güzel yavruşa yuva vermenize nasıl mutlu oldum anlatamam!! KEske herkes sizin gibi duyarlı olabilse..

zoitsa said...

süper olmuş..güvenli bir yuvası olmuş

Unknown said...

awwwwwww!!! çok ama çok ama çok ama çok cici!!! keşke görebilseydim.. ablanın ve senin fedakarlığınız bu konu her açıldığında gözlerimi yaşartıyo..

köpüşlerin suratındaki şu masum ifade insanı eritiyo resmen..
açıkçası kedilerimizde bu pek yok hehe.. bu arada arıza çıkaranlar genelde erkek kediler sanırım.. çünkü annem bize bi süreliğine minşoyu bırakmak zorunda kalmıştı ve Buzz sinirinden evde işemedik yer bırakmadığı gibi zavallı minşoya da bi lokma yemek yedirtmemişti :(( neyse dişi ve erkek kedi farklılıkları, cici köpekler ve bunun gibi birçok muhabbeti ayrınyılarıyla yapmak için haftaya cumartesi görüşürüz diyorum bebek <3

Ova (Excuse My Reading) said...

süper.. çok şahane bir iş yapmışsın tebrik ederim. köpüşü kurtarmışsın ya dualarım seninle, herşey gönlünce olsun!

Unknown said...

bir ara yazarım dediğin 6 ay sonrasına tekabül ediyor herhal?
çok özledik yahu :)

suç duyuruları filan epeyce olay olmuş anlaşılan.
sonucunu bilmiyorum ama bir tarafta bir köpek diğer tarafta bir moron var.
umarım köpeklerin lehine sonuçlanır mevzuu.

handeguler said...

Gerçekten yaptığınız çok takdir edilecek bir davranış. Süpersiniz. Bu kadar tatlı bir köpüşü yuva sahibi yaptınız. Köpeği olan ve hayvanları çok seven biri olarak kendi adıma teşekkür ederim size. Irma hakkında resim ve yazıları ve kedişlerle serüvenlerini merakla bekliyorum.

MeRaiL said...

Adi herif, ne sinirlendim, birde kendide kopek besliyor,nasil bir yaratiktir ki hem kopek besleyip, hemde kopegi, sokak kopegi ile oynadi diye kopegini dover ?? Ben o video'yu kacirmisim veya atlamisim (internetimiz sinirli oldugundan izleyemiyorum)..:((

Irma icin cok ama cok sevindim, iyi ki varsiniz, yoksa boyle bir toplumda basina ne gelirdi fistigin..

Kopegini doven adamin yaptigi olayin bir degisik versiyonuna istanbul'a tatil'e geldigimde yasamistim, ve kopek sahibinin kopegine davranislarinda anladim ki bizler de o kadar az insan iyi bir sekilde hayvandan anlayip besliyor, digerleri evinde sus diye besleyen tip insanlar.. :(

Sliwer said...

Bu bebişlerin 2 ayaklılardan çektiği ne yaa(!)
Sanki dünya sadece kendilerininmiş gibi davranıyorlar bir de utanmadan.

P.S: Irmacık da pek bi şekermiş =)

Nihan said...

Noracım,
harikasın:))

nora said...

@Chun Li: İnanın o kadar çok ki :( Çoğu da "eğitim" kisvesi altında yapıyor... Tabii dayaktan beter olaylar da var.. Yüreğim dayanmıyor artık :(

@zoitsa: evet, yolumun kesiştiği her güzellik için savaşıyorum, tam bir aktivist olamasam da...

@Hande: Ah Handecim sen biliyosun işte vukuatları... Irma şimdi çok mutlu ama ! Alice ona tüm hınzırlıkları öğretmiş bile :D Alice acaip kıskanıyor ama poposunun dibinden de ayrılmıyor Irma'nın :D Ablamla birlikte aynı yatakta uyuyorlarmış artık hep beraber =) Neyse hadi geh de uzun uzun konuşuruz =)

@Merope: Asıl şahane işi ablam evini kopişe açarak yaptı =) Benden lüks yaşıyo Irma Hanım artık =)Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim, senin de ne kadar duyarlı olduğunu biliyorum bu konularda.. Senin de herşey gönlünce olsun!

@banyosuyu: Off sorma şekerim yaa :D kaç zaman oldu.. Güya yaz tatilinde yatıp yuvarlanıcaktım =) Sene içinden daha yoğun geçiyor =)

@HandeGuler: Çok teşekkür ederim inanın abartılacak bir şey değil, olması gerekendi.. Sizin kopişiniz Odie sanırım, pek tatlı görünüyor, maşallah diyeyim bebişe =)

@Merail: Ah şekerim iyi ki kaçırmışsın, sinirin bozulacaktı günlerce bizim gibi.. Cidden de bilinçli hayvan sahipleri bulmak zor gibi görünüyor ancak en azından bu olayda bana destek olan yüzlerce insanla tanıştıktan sonra yalnız olmadığımızı anladım..

@Sliwer: Kesinlikle katılıyorum, bu gezegen sadece insanlarınmış gibi kırılması imkansız bir düşünce var ne yazık ki :(

@Nihan Sarı: Nihancım, demeyin öyle ya :D Rahat batıyor işte bana biliyosunuz artık =)

Ahmet Kamil Keleş said...

Dışarıdaki başka bir köpekle oynadı diye kendi köpeğini dövmek... O kadar saçma ve mantıksız geliyor ki, gerçek olduğunu bilmesem gülerdim sanırım.

Hayvan hakları konusunda keşke herkes senin kadar duyarlı olsa...

mercan said...

son zamanlarda okuduğum en güzel post:) mutlu son:)