Monday 30 April 2012

B*ku Yidik!


Boku yidik sayın seyirciler!

Bizim 5 nolu kedüşümüz Sushi Hanım kızımız yeni evimize ilk taşındığımız günlerde acemiliğimizden faydalanıp bahçeye kaçmıştı...

2-3 saat sonra ancak bulup yakalayabilmiştik, bir kaç ev ötede...

İşte o 2-3 saat içinde mahallenin aşufteliğini yapmış ve çiftleşmiş bizimki!

Ve şimdi hamile!!! ^O^

Normalde biliyorsunuz, bütün kedüşlerimizi kısırlaştıran sorumlu ebeveynleriz ama bu bızdığın yaşı henüz küçük diye (8. aydan sonra genelde kısırlaştırıyoruz) ve kendisi de pek bir minyon olduğundan Mayıs gibi düşünüyorduk ameliyatını... :(

İyi de sürekli alt alta üstüste yaşadığımız bi kedüşün hamile olduğunu biz nasıl anlamadık?





Genel olarak kedilerin hamile olup olmadığının ilk belirtisi göğüs uçlarının şişmesi ve kızarması. Karnın belirgin bir biçimde büyümesi ise hamileliğin son 10-15 gününe tekabül ediyormuş!

Paranoyak bir crazy cat lady olarak, bu bızdığın bir kaç saatlik kaçamağından sonra şüphelendim elbette çiftleşmiş olabileceğinden.. Zırt-pırt muayene ediyordum kendi çapımda... Ama göğüslerde zerre bir şişlik ya da pembeleşme yoktu... Bir oh çekip devam ediyordum tasasız dertsiz hayatıma... 

Ancak geçen hafta kuzumu kucağıma aldığımda göbeğinin büyüklüğü dikkatimi çekince, eyvah! dedim... O haftasonu hemen veterinerimize gittik ve aldık "mutlu" haberi... Üstelik çok geç kaldığımız için, bebeklerin alınması da mümkün değildi.. 

Siz de biliyorsunuz, bizim kafamız "sokaklarda bi sürü yardıma muhtaç bebe varken, kendi çocuklarımızı çoğaltmamalıyız" şeklinde çalışıyor... Ama bu kez korktuğumuz başımıza geldi resmen.. 

:(

Evdeki nüfusumuz 5 kedüş 1 kopiş... Yani yavrulara yuva bulmak zo-run-da-yım!!!

Hani şöyle 2-3 tane doğursa yine bir şekilde yuva bulunur da... 6-7 tane doğurursa ne yaparız bilmiyoruz! *panik**panik**panik*

Özet olarak boku yidik gönül tostları... 

Veterinerimiz iyi beslenen tekirlerin daha çok sayıda yavruladığını söyledi... 

Sizce kaç tane doğuracak Sushiko? Yorumlarda tahminleri bekliyorum! 

Bahisleri açalım =)



Cheers!


nora



20 yorum:

vintage peony said...

aah keşkem alabileydim o yavrudan 1 tanecikk :)

nora said...

Ahh Vintage'cığım sana vermeyeceğim de kime vereceğim? Bebiş var diye tereddütteysen ayrıntılı bir şekilde, örneklerle süsleyerek anlatabilirim merak edecek bir şey olmadığını =)

Bana Sıkça Yaz said...

uyy! zaten ilk fotoğrafta "bi halt ettim" bakışı var. Bizim evde iki adet şıllık var. Farkındayım sizinkiyle karşılaştırınca çok küçük bir rakam ama iki eşiğini aşmak istemiyoruz benim alerjik durumum nedeniyle. (Tüye alerjim var maaleseff) Ama her türlü mecrada paylaşabiliriz kocimlen beraber. Çok geçmiş olsun.

nora said...

Ay çok teşekkür ederim... İki güzel rakam... hele ki alerjin varsa zorlamaya hiç gerek yok =) Ama bebişler doğsun sağlıkla, paylaşım rica edebilirim, süper olur!

Karadut said...

yaa hem güldüm hem de üzüldüm şimdi sana( çok üzüldüm diyemiycem çünkü yavru kedi candır:)) ben bugüne kadar 10'a yakın tekir gördüm doğuran, 5'i aşmadı. yine de bu seni rahatlatır mı bilmem. keşke imkanım olsaydı da alabilseydim birini. 6 yıl öncesine kadar benim de bir tekirim vardı, onu hatırlattı bana bu yavrucak.

Balkaymak said...

bizim ufaklık da 7-8 aylıkken hamile kaldı, 3 tane bıcırık var şimdi evde. burada da 1-2 tane fotoğrafları var: http://yavruanne.tumblr.com/ Bence senin gibi bir "crazy cat lady" o yavrular doğduktan sonra vermeye kıyamaz. Ben 4 kedicik bekliyorum sizin sushiden.

nora said...

Üfff hiç sorma, artık zaten kabullendik durumu, sağlıklı doğsunlar, Sushi'ye de bir şey olmasın, tek derdimiz o... İnsan heyecanlanıyor da bir yandan evde bıcır bıcır bir şeyler gezecek diye.. Ama tabii tüm bu durum diğer kudurukların keyfini kaçıracak, dengeler değişecek falan... Yine bir macera bekliyor yani bizi =)

nora said...

Ayyyy öyle demeyin ne olur! Vallahi zaten "deli" gözüyle bakıyor herkes 5 kedi deyince =) Şaka bir yana gerçekten bakamam, yani hakettikleri ilgiyi verecek zamanım ve enerjim olmaz artık... Ha bi tane doğursa neyse ama 4 tane gelirse hiç şansım yok sahiplendiririm... :( Tahminini not alıyorum, bakalım kaç olacak? =)

nora said...

Ayy bu arada yavruşlarına baktım ölmek üzereyim tatlılıklarından!!! <3

Offf bizimki de böyle mi olacak acaba...

Sen evde tutacak mısın? Bence tutun yaa =) 4 kedüş nedir ki? :P Hem de kardeş oldukları için can ciğer kuzu sarması olurlar, benimkiler gibi birbirlerinin kuyusunu kazmazlar arkalarından =)

Balkaymak said...

:) şimdi biraz daha büyüdüler, o fotoları da koyarım yakında. hele bir de annenin göbeğinin şişmesinden doğuma kadar geçen süreye ve doğuma şahit olup, yavruların da gün be gün büyümelerini izleyince bakıp bakıp içi eriyor insanın.
bizim anneyle biraz sıkıntımız var: bipolar olduğundan şüpheleniyorum, bazen koynumuzdan ayrılmıyor bazen hiç yüz vermiyor. kız olan yavru da şu küçücük haline rağmen anasına çekmiş: kardeşlerinden ayrı takılıyor. benim gönlüm vermeye el vermiyor. Üstelik babaya da balkonda bakıyoruz, aile saadetlerini bozmak istemiyorum. Ama bir ihtimal ana kızı sevgilimin annesine verip iki erkek sarmanla kucak kucağa yaşamaya devam edicez.

çocuğundan bahseden anne gibi sayfalarca yazdım ya, biraz daha devam edersem nasıl kaka yaptıklarını falan anlatıcam :D

nora said...

Ahaahhahaha bu blogda istediğin kadar bahsedebilirsin çocuklarından =) Hiç çekinme :)

Evet bak yakın çevrenden sahip bulursan süper olur, hem istediğin zaman görebilirsin, hem de için rahat olur... Ama en azından birini tutmalısın bence de.. Tek kedi çok zor bir şey çünkü...

Kedüşün de bipolar olmasına gerek yok, genel davranış şekli çoğunun öyle =)

Bol bol foto koy da bakalım biz de !!!

Suspusningi said...

Selam, uzun zamandır takip etmiyordum ama yeniden yazmaya başlamışsın sanırım, ya da ben okumuyordum diye bana öyle geldi :)

4 tane kedisi olan biri olarak benimkiler en fazla 5 tane doğuruyorlar ama hepsi chinchila olduğu için en fazla 4-5 tane doğuruyorlar zaten.

Tekir kedilerin daha çok doğurduğuna şahit oldum. Ben 6 tane doğurur diyorum ama çiftleştiği kedinin sağlık durumuna da bağlı o biraz. Çok doğursun istemiyorsunuz farkındayım ama doğuracaktır yani bir kedinin 2-3 tane doğurduğunu görmedim hiç.

Açıkcası, sosyal medya yardımıyla onlara ev bulmakta zorluk çekeceğinizi sanmıyorum. Keşke daha fazla kediye bakabilecek durumum olsaydı o zaman hiç düşünmeden alırdım birkaç tanesini :)

zoitsa said...

benim leylam da küçük geldi bana hala tıfıl ama memişleri belirginleşti korkuyorum:)
3 bebişi olacak sizinkinin bence:)

Hesionka said...

sushi de kedi güzeli yahu!
ben görmeyeli büyümüş diyemeyeceğim, çünkü dediğin gibi çok minyon çıtı pıtı birşey.
anlamamanız çok normal. inşallah çok doğurmaz aşkısı söyle 2-3 falan doğurur herhalde zaten ufacık tefecik daha fazlası sığmamıştır zaten belki miihihihi :D
sağlıkla doğursun da bir el birliği ile yuvalandırırız inşallaa <3

nora said...

Yok yok doğru tahmin :) Son zamanlarda pek bi şefkat gösteriyorum bloguma ;)

Ya aslında etrafımdaki insanların tecrübelerine dayanarak ve veterinerimizin de dediğine göre cins kediler daha az yavru doğuruyorlarmış genelde... Ama baksana senin chincilla'lar istatistiği bozuyor...

Dört tane kedüşü olan birine yavru teklif etmeye yüzüm olmaz zaten ehehehe :) Bebişler bir sağlıkla gelsin, sosyal medyadan faydalanacağız elbet ama tabii ki güvenebileceğimiz bir yuva olmalı... Şu an tek derdimiz, kızımızın sağlığına bir şey olmasın...

vintage peony said...

eşim pek oralı değil :(( 2.ciyi bebişi pırtlattıktan ve biraz büyüdükten sonra hayvan sevgisi aşılama bahanesiyle yağmurda üşümüş bi kedicik alıp duygu sömürüsü yapma planlarım var :D

nora said...

Ahhh o zaman olmaz... Evde bir kişi bile istemezse olmuyor ne yazık ki.. :( Planın fena değil ama :) Umarım bi gün sizin eve de bi pati girer.. Girdikleri evin havasını değiştiriyorlar çünkü =)

nora said...

Eyvah! Aman dikkat diyeyim, geç kalırsanız bizim gibi olursunuz ^_^

nora said...

Ahhh sevgıılııımmm sorma beni en çok endişelendiren o minnak vücuttan nasıl çıkacak o yevrılar kısmı... Ama sonuçta Seda ikiz doğurduysa o minnak haliyle, benim kızım da gayet doğurabilir! Ehehehe ^_^

Aynen şu anki derdimiz aman kızımıza bir şey olmasın, sonra da aman yavrular sağlıklı doğsun... *fingerscrossed*

ferulago said...

Amanın, ben de 3 ya da 4 diyorum. Pek de güzel bir hanım, eminim yavruları da çok güzel olacaktır. Keşke alabilsem birini.Benim yavrular daha bebekken eve bir bebek daha almak zor olacaktır. Aslında düşünüyorum da kedye yazık olur. Kafamda şöyle sahneler canlanıyor: Bizimkiler arkada zavallı kedi önde koşarken (ya da kaçarken diyeyim). Bizimkiler bibi diye orasını burasını çekiştirirken ya da kedi kumunun tadına bakmaya çalışırken. Biraz daha büyüsünler en iyisi, evdeki yavru potansiyeli azalmalı. Tabii bir de babayı ikna etmeli, gonzales, kuş ok ama kediye evet diyeceğini pek sanmıyorum. Kolay gelsin noracığım. Sahiplenme konusunda yardımımız dokunursa elimden geleni yaparım ama.