Thursday 8 October 2009

Cappy report I




Evet, kızımızın geçici ismi Cappy. Capitol'ün yakınında bulduğum için. Ne kadar yaratıcıyım.





Bebişimizle geçen 2 gün boyunca fark ettik ki, bu yavru bayağı aç. Mamaya değil ama, bildiğin sevgiye, şevkate aç. 1 dakikalığına bile kucağınızdan indiremiyorsunuz. Hemen söylenmeye başlıyor. Bir yolunu bulup çıkıyor üstünüze zaten. Sürekli bir temas halindeyiz. Bakınız :


Pirelerden kurtulduk, karnımız tok, sıcacık güvenli ellerdeyiz... Çok mutluyuz anlayacağınız... Ve bu yüzden non-stop bir mırrlama sözkonusu. Hiç susmuyor; uyurken, uyanıkken, yemek yerken, oynarken... Mırrlamaya devam...



Az önce ailecek veterinerimiza gittik. MuMuK'un da aşısı vardı zaten, dedik Cappy'yi de alalım bir daha muayene ettirelim. ( ilk götürdüğümde benim doktorum yoktu o yüzden içim çok rahat etmemişti)
Gözle ilgili olarak, doktor enfeksiyon kapmaması için -ilerde- ameliyatla kapatılabileceğini söyledi. Dikiceklermiş. Ama şu an çok küçükmüş bu ameliyat için. Zaten şimdi antibiotik falan kullandığımız için ve evde olduğumuz için enfeksiyon riskimiz yok. Bu ilerisi için bir öneriydi.
Onun dışında sağlığımız gayet iyi. Haftaya karnemizi de alıcaz -bugün bilgisayarda bir problem vardı da- ve yeni yuvamızı aramaya devam edicez.
MuMuşkomun da tırnaklarını kestirdik, yavruya bir zarar vermesin diye. Ama hala ikisini bir araya getiremiyoruz... Tıssslamalar, pati atıp kaçmalar... Yavruyu kucağımızda tutup gösterebiliyoruz sadece MuMuk efendiye... O bile yetiyor bizimkini sinirlendirmeye... Cappy'ninse dünyadan haberi yok, öyle bakıyor canavar oğluma...

Sevgisini göstermekten hiç çekinmeyen bir bebek bu daha... N'olur siz de çekinmeyin. Etrafınıza şöyle bir sorun, soruşturun. Bu özel yavruya "gözü" gibi bakabilecek birileri varsa, lütfen bana haber verin.
peace.
nora.

16 yorum:

Ayşegül said...

Lokumun fotoğrafları harika! Bence o etrafta yürüyüp yorulmamak için aklınca kolay bir yol bulmuş, kapşonları ulaşım aracı olarak kullanıyo küçük hanım! =) (hanımdı di mi?)
Sevgiler..

khaos said...

Çok şeker..
Aklımda olsun..

:)

nora said...

@Ayşegül : ay evet bak ben bunu hiç düşünmemiştim :D Bi de o bi göccük hanfendüüüü :D

@ Khaos : Çok teşekkürler khaos.. nerden kimin çıkacağı belli olmuyor, bakarsın senin aracılığınla buluruz bir yuva !

Anonymous said...

Ben onu yerim yerim.. Utulu olan fotografa bittim. Umarim cok yakinda guzel bir yuva bulabilirsiniz ^.^

MeRaiL said...

Kulaklarindaki uzun tuylerine bayildim ;)
Ilk zamanlarda kediniz kiskanclik tepkisi vermesi normal, ufakligin yaninda onu sevinki papucu dama atildigini dusunmesi..
umarim iyi bakabilecek bir yuva bulursunuz fistiga.. ;)

Hesionka said...

uuuuu ya ne kadar tatlı canım benimm

bu arada süper fotolar çekmişsin şekerim :D

ferulago said...

Umarım sizinki kadar sevgi dolu bir yuva bulabilirsiniz. Keşke MuMuk uzlaşmaya karar verse de sizde kalabilse.

Loreathan said...

Fotolar harika eline sağlık. Pisicik de çok güzel^_^

cakiltasi said...

çok tatlı ya. bende kedişlerimi çok özledim. iki haftadır veterinerdeler:( gidip görüyorum ama evdeki sıcaklıklarını çok özledim. sizde de bi tane mumuk var galiba:)

marléne the third said...

sizi öyle takdir ettim ki..çoğu insan "görünüşte" mükemmel olmayan hayvanlara yanından geçerken dahi bakmıyor, siz bir yuva ve aile vermişsiniz geçici de olsa.
dilerim bizler gibi kedi sever birileri bu minnoşa evini ve kalbini açabilir..

nora said...

@Oz-T : ütülü fotonun kalitesi biraz düşük ama o an çok tatlıydı cidden :D

@Merail: teşekkür ederim.. kıskançlık sonucu zarar vermeyeceğini bilsek sorun değil ama MuMuk hırçın bir kedi, bebişe birşey yapar diye korkuyoruz...

@Hesionka : Saol datlum mucux!

@ferulago: ah keşke ! ama bir araya getiremiyoruz bile.. ufaklığı odadan çıkarıyoruz kucağımızda, MuMuk efendi giriyor odaya ve bildiğin odaya tıslıyor :D gidiyor bebişin mamasını yiyor bi yandan tıslıyor :D çok komik görüntüler :D

@Loreathan : teşekkürler efem ^^ benim Canan ölmedim diyo :D

@marléne : teşekkür ederim marlene iyi dileklerin için.. ben inanıyorum, bulucaz bir yuva...

nora said...

@çakıltaşı : evet daimi canavarımız MuMuK efendi :D

lori said...

Nora yaa Mumuk alisir ya:( benim Kepceoglan da oyleydi ilk basta. haftalar surdu alismasi ama alistilar. simdi koyunkoyuna yatiyolar, birbirlerini yalayip temizliyolar. nolur biraz daha bekle ve sabret.
bi kopegin bile tuvalet egitimi bazen 2 ayi buluyo. bu yavrucaga sizden daha iyi kim bakar ki?
sorry if l'm like pushin' u but that's da truth:(
pls

nora said...

Ah Lorim, keşke ya... valla deniyoruz bir araya getirmeyi, bebişi kucağımızda tutup MuMuk'un olduğu odaya gidiyoruz ama bu denemeler hep Mumuk'un hain pençesiyle son buluyor :( Kucağımızda olduğu için son anda müdahale edip, o pençenin yavruya gelmesini engelliyoruz ama işte.. Cappy'yi hiç salamadık MuMuk'un yanına daha.. Şimdilik bebişe çalışma odasını tahsis ettik (resmen kocamla arama girdi zilli!) şu an henüz keşfe yeni yeni çıkıyor odayı ama kısa bir süre sonra o küçük oda da ona dar gelicek... Şimdiden MuMuk'u görünce yanına gitmeye çalışmalar başladı bile.. Bi de acaip zayıf minicik bişi, bizimki bi koysa uçucak... Napcaz bilmiyoz valla...

Neyse uzattım, sonuç olarak, biz şansımızı deniyoruz ama yuva gerekecek gibi görünüyor :(

meltem said...

AY NE KADAR DATLU YAVRUM BENİM YA NE KADAR DA MUTLUDUR ŞİMDİ KIS O MIRLAMICAK DA BEN Mİ MIRLICAM YANİ
AY HATTA BEN BİLE MIRLICAM SEVİNÇTEN SURATA BAK ŞAPŞAL
MIRRRRR MIRRRRRRRRRRRR
MIRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

eliBubbly said...

ben cok uzuldum bu yaziyi okuduktan sonra.. bizim de iki kedimiz, bir kopegimiz var ve kedilerimizin ikisi de sokakta buldugumuz, cok kotu durumda olan iki kediydi..simdi iksi de cok iyi, birinin bacagi hala alcida ama iyilesiyo..

umarim bu tatli cocuk buldugu bu sevgiden sonra tekrar sokaklarda, zor hayatina geri donmez.. aslinda keske seninle kalabilseydi.. canim kedicik ya, sana ve ona coook sevgiler..