Thursday 29 September 2011

ETS TUR vs. bahtsız çift.


Şu anda bu postada ne güzel fotoğraflar paylaşacaktım.

Paris'ten, Amsterdam'dan içinizi açacak kareler görecektiniz.

Ama olmadı. 

ETS TUR profesyonellikten uzak, kendinden bihaber tutumuyla bu hayalimizi, eşimin bana evlilik yıldönümü hediyesini, bu yılki tatilimizi elimizden aldı. 

Nasıl mı?

Özetlemeye çalışayım.

8 Eylül tarihinde turu satın aldık.

12 Eylül tarihinde bizden istenen tüm evrakları acenteye teslim ettik. 

19 Eylül tarihinde akşam 18.00 civarı acente eşime acilen imzalaması gereken bir evrak gönderdi. Evrak, eşimle vizeci arasında, red alınırsa vizeciden para talep etmemek ile ilgili bir belgeydi. Zaten evrakları teslim ettiğimizden beri sık sık acenteyi arayıp bir sorun olup olmadığını soruyorduk, bize "her şey yolunda" deniliyordu. Böyle bir evrak gönderdiklerinde kıllandık doğal olarak, tekrar sorduk:

- bakın, vize çıkmadı da bu yüzden mi böyle bir belge gönderiyorsunuz? 

"Hayır" dediler, "Onunla ilgili değil, bir sorun yok... Bu belgeyi imzalatmayı unutmuşuz..."

20 Eylül tarihinde, öğleden sonra aradılar ve dediler ki; 

"Vizeniz ret almış."

20 Eylül akşam 17.00 civarında ret yemiş pasaportlarımıza kavuştuk.

Ve neyi farkettik biliyor musunuz?

Vize reddini konsolosluğun ayın 16'sında verdiğini.

Bize 4 gün geç haber verildiğini ve daha ilginci, ret kararını bildikleri halde, ayın 19'unda bize o belgeyi imzalattıklarını.

Dumur.

Bu sayede sadece tekrar vizeye başvurma hakkımızı değil, aynı zamanda turu iptal etme hakkımızı da kaybetmiş olduk. Ya da kaybettirilmiş oldu diyeyim. 19'unda imzalatılan belgeyi düşününce kasıt aramadan duramıyor insan.

Vizenin reddine gelince; Galatasaray Üniversitesi'nde okuyan bir öğrenci olduğum halde, acente ısrarla öğrenci belgeme gerek olmadığını, beni evhanımı olarak çıkaracaklarını, bu işi hep bu şekilde yaptıklarını söylediler. Bana çok garip geldi. Defalarca sordum. Israrla gerek yok dediler. Schengen vizesi için Fransa'ya başvuruyorlardı. Ben bir frankofon üniversitede okuyorum dedim. "Iı-ıh, gerek yok." dediler.

Verdiğimiz banka ekstresi için "bankaya para koymalı mıyız?" diye de sorduk. Kulaktan dolma öyle bir bilgi vardı kafamızda. Ona da "yooo, 6 ay geçmişli hesap görünsün vs." gibi geçiştirilen yanıtlar aldık. Biz de euro almak üzere paramızı elimizde tutuyorduk, önemli bir şey olsa acentemiz bizi yönlendirir diye düşünüyorduk. O kadar para bayılmıştık nasılsa kendilerine. İşleri buydu.

Bu olaylardan sonra direkt olarak Fransız vize başvuru merkezine gittiğimizde aldığımız yanıt "keşke kendiniz başvursaydınız" oldu.

Çok da uzatmayayım... 

ETS Tur dedik, ilk kez yurtdışına çıkacağız, aman pürüz çıkmasın dedik ama anlaşılan büyük hata etmişiz.

Bu olaylardan sonra zannediyoruz ki, müşteri memnuniyeti falan bir şekilde tur şirketimizle çözeriz, hatta onlar mağdur olduk diye kesin jest de yaparlar... 

Ne kadar safmışız...

Bize demezler mi bütün paranız yandı...

Bi daha dumur.

Burda söylemek istemediğim, ciddi bir rakamdan bahsediyorum "yanan".

Üstelik bizim hiçbir hatamız yokken. Zamanında tüm evrakları eksiksiz teslim etmişken. Ne dedilerse yapmışken.

Bir çuval para ver, karşılığında HİÇBİR hizmet alma. Bir de üstüne yanlış yönlendirsinler ve pasaportuna ret ye.

Üstelik tatile gideceğiz diye, eşim işyerinden yıllık iznini almış, ben Ankara'dan erken dönmüş, kedilerimize, köpeğimize (bu ayrı bir post konusu) bakıcı vs. ayarlamışken. Bavulumuz hazır, salonun ortasında duruyorken. 16'sında belli olan ret sonucu bize 20'sinde bildirilmişken.

Çıldırdık tabii ki.

Ulaşabildiğimiz her yere mağduriyetimizi anlattık. Tabiri caizse ortalığı ayağa kaldırdık. Bunun üzerine Ets Tur tarafından bize en son teklif edilen; "uçak biletleriniz yansın (kişi başı 245 euro) ama konaklama + rehberlik hakkınız saklı kalsın başka bir zaman kullanmak üzere".

Dolandırılmış gibi hissettik. 

Sadece bu olayların peşinde koştururken yaşadığımız stresi burada kelimelerle ifade etmem bile cidden zor.


Üstelik olayın başından beri takındıkları tavırdan hoşnut olmadığımızı, böyle büyük bir şirketin müşteri memnuniyeti konusunda bu kadar zayıf davranmasının kendilerine yakışmadığını da belirttik. 

Elbette bu tekliflerini kabul etmedik.

Gerekli yerlere şikayetimizi yaptık, avukatımıza evraklarımızı gönderdik. 

Hakkımızı yargıda arayacağız.

Maddi olarak kuruşumuza kadar geri alsak dahi, bazı şeyler geri gelmeyecek.

Evliliğimizin 5. yılını Paris'te kutlayamayacağız mesela.



peace.


nora



52 yorum:

♔Joveland said...

çok üzüldüm gerçekten kendimi yerine koydum hazmedilmesi zor bir durum ets turun böyle bir yaklaşımı olmasına şaşırdım.ama hakkınızı aramakla iyi etmişsiniz ama dediğin gibi geri getirmeyecek bazı şeyler.umarım diğer yıldönümlerinizi hep sorunsuz kutlarsınız :)

marléne the third said...

Olayı başından beri takip ettiğim için bu konudaki düşüncelerimi ve hislerimi biliyorsun Nora.. giden para elbette çok değerli ama aslında böyle özel bir hediyeyi, yaşanacak anıların içine ettikleri ve sizi bu kadar üzdükleri için dava edilmeyi hakediyorlar! açıkcası ben de yurtdışına çıkacak olsam bilindik firma diye bu firmayı tercih edebilirdim. bu yapılan ayıptır ve iş ahlakına sığmaz! iyi ki bloglarımız var da başımıza gelenleri paylaşıp insanları uyarabiliyoruz. Dilerim mahkemeden en kısa sürede sonuç alırsınız.

Zeynep'in Evi said...

ben dahi okurken sanki bize yapılmış gibi bukadar mağdur hissettiysem, bukadar canımı sıkmuşken sizi tahmin bile edemiyorum.. anlatabildiğim söyleyebildiğim herkese ulaştıracağım konuyu, her yoldan.

pembe fiyonk said...

geçmiş olsun noracım.turlardan sırf bu sebeple nefret ediyorum.işte en avantajlı tarafı uygun fiyata gelmesi.keşke ilk başvuruyu kendiniz yapsaydınız canım yaa.düşünüyorumdane kadar saçma öğrencisin ve belirtmiyorlar.aslında avrupa için gezmeye giden kişinin ülkesine dönüşünü garantileyecek bir iş ve okul olması şartı aranıyor, söylemeselerde! senin okulun var mutlak ve mutlak geri dönmek zorundasın.hakkını ara canım.eksik belge olsa bile maalesef konsoloslukta tanıdığın olmadığı sürece belirtilmiyor canım.ne diyelim vardır bir hayır.sevgiler canım üzülme

Unknown said...

bi kez daha lanet ediyorum..

Hesionka said...

Paranızı kuruşu kuruşuna geri alacaksınız ondan hiç şüphem yok ama bir de maddi tazminat açılmalı çünkü ortada bir hazırlık var bir heves var, yıldönümünüzü geçirmek için yapılmış bir plan var.

İşlerinizi ona göre ayarlarladınız, Akın ona göre izin aldı vs...

Bunların yaptığı resmen "Kurumsal Sahtekarlık"
Vizenize red geldikten size o kağıdı imzalatıyorlar.

Caaaanım Galatasaray Üniversitesi öğrencisi şakır şakır Fransızca konuşan birini ev kadını olarak göstererek Fransa vizesini red ettirme başarısını gösterdikleri için bu iş bilmezleri ayrıca tebrik etmek lazım.

Zaten sırf olayların kronolojik sırası bile haklılığınızı ortaya koyuyor.

Dün telde dediğim gibi yurtdışında hiçbir şirket hele ki ismi bilinen bir turizm şirketi böyle bir rezillik yapmaya cesaret dahi edemezdi. Günümüzde artık işler sadece eş dost tavsiyesi ile olmuyor, sosyal medyanın gücünü göz ardı etmeleri son derece komik ve acınası...

Unknown said...

hayır anlamadığım böyle bilindik bir şirket bu kadar yüzsüzlüğü nası yapabiliyor. insanları gözünün içine baka baka dolandırmaya kalkışmak nası bi cahil cesareti. hayır sanıyolar mıydı ki siz susup, hakkınızı aramayacaksınız. cidden bu olay beni çok etkiledi nora'cım. ets tur benim için başlamadan bitmiştir.

şimdi onlar düşünsün!!!

Unknown said...

OFF çok sinir bozucu herbir detayı.
Umarım hakkınızı geri alrsınız.
Az ya da çok kimse kolay para kazanmıyor.
Ayrıca hakkınız saklı kalsın başka bir tur falan filan da ne demek.
Bu kadar olaydan sonra ben sana güvenir de seninle tura gider miyim?
Buna mecbur muyum?
Umarım enn kısaa sürede biter bu süreç.

matissera said...

Geçmiş olsun, bu kadar şey yaşadıktan sonra da umarım gerçekten geçmiş olur ve en kısa sürede mahkeme sonuçlanır, paranızı alır ve gidersiniz evlilik yıldönümü seyahatinize. Hakkınızı fazlasıyla alırsınız da umarım bu Ets Tur'un rezaletini, iğrençliğini, adını bile unutursunuz tatilinizde. Adalet diye birşey var ve herşey ortada zaten. o yüzden çatır çatır alacaksınız hakkınızı buna inanıyorum.

pommeler said...

biz italya ya giderken ets tur ile gittik aynen size de yaptıkları gibi vizenizi biz alırız ama cıkmazsa bazı kagıtlar imzalatıyoruz vs dediler
bizde bi düsünelim belki kendimiz ugrasıcaz dedim o zaman vize ve işlemler için 150 euro istemişlerdi bizden
ben konsoloslugu aradıgımda ögrendigim rakam 115 turk lirası oldu
hemen aradım kızı bu ne iş 150 euro nerde 115 tl nerde saka mı yapıyorsunuz dedim
kız bana pişkin pişkin biz para kazanmayacak mıyız dedi
o günden sonra bir daha ets mi aman uzak dursun bizden dedim
umarım her şey çözümlenir istediğiniz gibi sonuçlanır
bizim elimizden gelen bişi olursa yazıyı ve durumu paylaşmak dışında yapalım nora
haberdar et yeter

esinspiration said...

Ahh geçmiş olsun..Tırnaklarımı yedim okurken..Güzel günler ve anılar hayal ederken şu yaşatılana bak! Bu utanmazlığın haddinin bildirildiği haberini okumak istiyorum bu sayfadan..ki insanlar aptal yerine konmasın artık..

esinspiration said...

Aslında güç oluşturmak lazım böyle konularda..Sen paylaşmışsın bizlerle bu konuyu, bir başkası yaşamasın istemişsin, kendi adıma teşekkür ederim..sayende böyle bir firmanın yüzüne bakmam.Ama birşeyler yapmalıyım diye düşündüm, izninle yazını yayınlıycam.İzleyicim çok değil ama insanlar başlarına gelebilecekleri bilmek isterler :)

Cocorosie said...

Umarım açtığınız dava sizin lehinize sonuçlanırda birdahaki seneye çıkacagınız yıl dönümü seyahetiniz sadece Parisle sınır kalmazda Avrupa turuna dönüşür:)

Bu davayı kazanmayı sonuna kadar hak ediyorsunuz, ancak ETS turun sahibinin kim oldugunu öğrenince de içimden deri bir OFf çekmedim değil..

Marjo on makeup frenzy said...

çok iğrenç bir durum. bu olaylar bilmiyorum tüm acentayla mı alakalı, yoksa gittiğiniz belli bir şubeyle mi yoksa bunlar merkezden mi yüz buluyorlar? gerçekten aklım almıyor, o kadar güvendiğimiz firma ne hallere düşmüş.. çok yazık. eminim başvurmuşsunuzdur ama yazmadıysanız olayı TÜRSAB'a da bildirin mutlaka. tüketici heyeti olmuyor mu sizin durum için, dava şart mı? ben tüketici hakem heyeti bunlara da bakıyor sanıyordum. umarım kısa sürede hakkınızı iade ederler.

Anonymous said...

Benim anlamadığım "ev hanımı" gibi göstererek nasıl Schengen vize almayı düşünüyorlar! Ayrıca daha öncede bunu yapmışlarsa bu sahtekarlıktan başka bir şey değildir.
Bence haklı mücadelenize bunu da ekleyin. Görsünler hanyayı konyayı.
GS'de okuyup Fr bildiğin halde aldığın redde mi yanayım, bu reddin açacağı sinir bozucu duruma mı yanayım, yıldönümü hevesinizin kursağınızda kaldığınıza mı yanayım...
Bir cümle duymuştum memnun müşteri memnuniyetini 5-10 kişiyle paylaşırken, mutsuz müşteri bunu ortalama 32 kişiye yayarmış. Hadi bakalım binom açılımı gibi o 32 ler nerelere kadar varacak.

Loreathan said...

Nunukcum, inan ben bile inanılmaz sinirlendim ve gördüğüm herkese olayı anlattım, sizi tahmin bile edemiyorum..

Gerçekten inanılmaz sinir bozucu, sahtekarlığın, şark kurnazlığının "iyi", "akıllılık" olarak görüldüğü toplumumuzda, bu tarz şeylerle karşılaşmak artık çok sık ve olağan şeyler oldu.

Umarım sonuna kadar hakkınızı(en azından) alırsınız, ETS tur'un yalanlarını ve iğrenç tutumunu herkese anlatmaya devam ediyorum. Sosyal medyada da sürekli bunu hatırlatmayı sürdürmeliyiz ve yaymalıyız.

Tekrardan geçmiş olsun, ama yılmayın yahu, paranızı kurtarır kurtarmaz başka bir turla veya münferit gidiverin, acısını çıkarın:)

Seçil said...

merhaba,

bu durumun aynısı bir arkadaşım da yıl başında yaşamış. ve gitmelerine saatler kala vize çıkmadı demişler. aynı şekilde onlar da konsolosluğa gidince kendilerini 4 gün once görüşmeye çağrıldıklarını gelmedikleri için de red olduğu söylenmiş. arkadaşlar sürekli etsyi arayıp görüşmemiz var mı diye de sormuş. sonuc, arkadaşım baya direnmiş tüm aile ets aecentesini basmış tehdide kadar gitmişler ancak öle iade almışlar parayı. ama üstüne gitmeseler ets kesinlikle iade etmeyeceğini söylemiş. kesinlikle peşini bırakmayın çok geçmiş olsun. o olaydan sonra sizinkini de okuyunca ETS den kesinlikle nefret ettimmm
Seçil

watashi wa sinem said...

resmen dolandırıcılık ve ahlaksızlık... bir zamanların en iyi tur şirketi olan bu firmanın bu hale gelmesi acınası bir durum... ben olaya kesinlikle talihsizlik olarak bakamıyorum... çünkü türlü kumpasla paranın üzerine yatma çabası alenen ortada ... zaten gerçekten talihsizlik olsa para iadesi, lafı bile geçmeden yapılırdı... nasıl ki bir çok güvenilir firma bazı durumlarda para iadesini garanti edebiliyorsa, ets tur'un ısrarla iade yok demesi, yaptıkları alçaklığın ispatıdır zaten... ama asla pes etmeyin... s.ke s.ke o parayı ödeyecekler... baştan "yerse" yapmak zaten bu tarz fimaların pazarlama politikasıdır...

benimadımkırmızı said...

Bir de tüm bu olayların üzerine twitter da bunu paylaşmanızdan rahatsız olup sizi tehdit etmeleri de var, ne kadar ciddiyetsiz bir şirkettir bu, okurken tekrar sinirlendim

Unknown said...

Bizim de bir ETS anımız var. 3 çift Bodrum'a gitmiştik. ETS TUR'un katalogundan beğenerek yer ayırttığımız otele gittiğimizde hayal kırıklığına uğramıştık. Çünkü odalar pis, açık büfe denilen yerde kurufasülye, pilav, bamya, amerikan salatası ve bolca meyveden başka bir şey yoktu:))) Sonra turu iade ettik kaldığımız ilk gün hariç 6 günün parasını geri aldık. Çok rezil bir oteldi, hiç ETS'nin yansıttığı gibi değildi, sert yapınca veriyorlar ya sonunda siz de mutlaka alırsınız ama keşke sadece para olsa konu. ETS size jest yapacağına hala terbiyesizlik yapıyor!

Unknown said...

Bizim de bir ETS anımız var. 3 çift Bodrum'a gitmiştik. ETS TUR'un katalogundan beğenerek yer ayırttığımız otele gittiğimizde hayal kırıklığına uğramıştık. Çünkü odalar pis, açık büfe denilen yerde kurufasülye, pilav, bamya, amerikan salatası ve bolca meyveden başka bir şey yoktu:))) Sonra turu iade ettik kaldığımız ilk gün hariç 6 günün parasını geri aldık. Çok rezil bir oteldi, hiç ETS'nin yansıttığı gibi değildi, sert yapınca veriyorlar ya sonunda siz de mutlaka alırsınız ama keşke sadece para olsa konu. ETS size jest yapacağına hala terbiyesizlik yapıyor!

gksk said...

noracım çok geçmiş olsun... ya bir kere de şu ets turla ilgili iyi bişiy duyayım! ama bu sefer çok çok büyük bir adaletsizlik yapmışlar. ben hakkınızı arama yolundaki davayı kazanacağınıza eminim ancak senin de dediğin gibi bu işin duygusal boyutlardaki kayıpları çok daha üzücü olmuştur... ben de herkese anlatıcam size yapılan bu olayı. herkes bilsin bu çirkinliklerini.

mamba said...

noracan çok üzüldüm :( çok benzerini geçen yaz balayımızda bize yaşattılar bebekim,rezervasyonumuzu yanlış yapmışlar ve elimizde valizlerle evde eksrta 2 gün bekledik de başka bi ada ayarladılar öle gittik..düğün sonrası yorgunluk ve stres ile 2 gün sürekli arıza halinde ağlayıp dövündüm detaya girmim..bir musibet bin nasihatten iyidir yani herkez kendi işini kendi yapsın arakadaş! sanada çok geçmiş olsun :(

burcin said...

Bir daha ets tur mu? TÖVBE! Ben de bir ets tur mağduruyum. Çift olarak yaz tatili için yurt içi otel beğenmiştik. Acenteye gittiğimizde sanki biz hiç düşünmemiş, araştırmamış gibi anlaşmalı oldukları oteli direttiler. Daha ets turun gerçek yüzünü görmediğimiz için peki dedik, sizin dediğiniz otel olsun. Uçak+transfer+otel ücretinin tamamını nakit olarak görüşme sırasında verdik. Uçak biletinin ödendiğine dair belgeyi aldık fakat otel+transfer ücretinin ödendiğine, rezervasyon yapıldığına dair belgeyi ŞİMDİ DEĞİL, uçağın kalkacağı gün alabileceğimizi söylediler. Tartışmalardan sonra bunu da kabul etmek zorunda kaldık. (Hala iyi niyetliyiz!) Neyse kalktık gittik otelimize, a a, otelde müsait çift kişilik yatak yok! Biraz beklememiz halinde iki tane tek kişlik yatak bulunan bir oda ayarlayabileceklerini söylediler. Kabul etmeyeceğimizi, gerekirse aynı seviiyede başka bir otelden oda ayarlamalarını söyledik, fakat mümkün değilmiş! Para iadesi? Tabii ki mümkün değil!Sonuçta topu topu 3 gün olan tatilimizin 1gününü bu uğraşmamamız gereken işlerle harcadık. Üstüne anlaştığımızdan farklı bir oda tipinde kaldık ve tatilimiz zehir oldu.Nora, seninki kadar feci bir deneyim olmasa da, hissettiklerini anlıyorum. Bu tecrübemi her fırsatta insanlara anlatıyordum, şimdi seninkini de anlatacağım.
Tüm ets turzedelere geçmiş olsun...

Matissera said...

Bir bakayım dedim de,
insanlardan hergün şikayet yağıyor, Ets Tur'a, rezalet resmen
http://www.sikayetvar.com/sikayetoku/k/414/f/1721/g/ETS+Tur

Cocorosie said...

Aklıma bir fikir geldi, tek başına belki mücadele zor olur, eğerki bu tür aksaklıklarda ETS tur hep aynı taktiği uygulayıp para yiyorsa ki şikayet sitelerinden gördüğümüz kadarıyla mağdur olan insan çok, bir site altında hepsi toplansa, mağduriyetler dile getirilse, ve belkide toplu bir dava açılsa..

Barbygirl_here said...

Ah cok kotu olmus bu.Insanin hevesini kirmak bir yana hem de evlilik yildonumunuz icin planlariniza olan olmus,cok uzuldum Nora'cim.
Vize alirken her detay onemli ki bu ara vizeler iyice zorlasti.Bankada para gorunmesi gerekiyor,nasil gerek yok demisler.Seni ev hanimi gostermek daha kolaylarina gelmistir,bir de ustune saygisizliklari ve genislikleri,inanilmaz ve dayanilmaz.Hakkinizi sonuna kadar aramalisiniz,rezalet bu,ki sizin hataniz da yok,paranizi alirsiniz kesin.

ceydabural said...

çok çirkin yapılanlar, hakkınızı aramakta sonuna kadar haklısın buraya iyi ki yazdın iyi ki okudum ve iyi ki bir ok kişi okuyor

olive said...

Yüzsüzlüğün daniskası...Bu ETS'yle ilgili duyduğum en az -hiç abartmıyorum- 20. vaka...Para insanların imanı olmuş derler ya..Yazık.. Çok geçmiş olsun, bence hiç sinirlerinizi bozmadan (çok zor olsa da) bu işi hukuki yoldan halledin, ki paranızı geri alacağınız kesin olmalı, sonra da yeni baştan başlayıp düzenleyin, çok güzel bir yıldönümü geçirin! Arkanızdayız..Sevgiler

_aslıcan_

Mayka said...

Umarım hakkınız alırsınız çok ucuz bir davranış

Tanya's said...

Gıcık bir durum, ama bizdeki müşteri memnuniyeti=dolandırıcılık

En cokta evlilik yıldonumunde parisien olamamanıza üzüldüm.

Cihan BALCI said...

Belli bir şubeden mi yoksa internet üzerinden mi tur almıştınız?

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş said...

hayatımda en en en en en nefret ettiğim şey işte bu. işini erteleyen, iplemeyen, erkenden olsun dye sen kasarken kendisi kasmayan, sorumsuz çalışanlar. dünya bu insanlar yüzünden çekilmez bi hal alıyor!

Anonymous said...

Türkiye'de turlar ,eğitim acentaları ve konsolosluklardan nefret ediyorum. Bizim başımıza gelenleri geçen sene bu vakitler tüm bloglar yayınlamıştı ibret olsun küpe olsun gidecek arkadaşlar öğrenciler daha çok bilgilensin ona göre adım atsın diye.ETS turlar arasında ,ADVİS'de eğitim acentaları arasında en lanet yüzsüz çirkef pislik firmadır.Paranı alır seni ortada bırakırlar.Benim kızım 10 ülke gezdi gitmediği yer kalmadı ama K*çı B*klu Macaristan ,paranız varsa Bilkent'te okuyun siz 3. sınıf dünya vatandaşısınız deyip bize vize vermedi ki tüm belgeleri eksiksiz olmasına rağmen ve firma yani acentamız olacak ADVİS hiçbirşeye karışmadı ne vize ne evrak işlemleri .Uçak biletleri 6 aylık yurt ücreti (aylık 355 euro) ve diğer tüm hazırlıklarımız ve hazırlanmış bavulumuzla salonun göbeğinde oturduk kaldık bizde.Avukat dışişleri tanıdık vs denediksede 6 ay sürdü vizeyi almamız ve her gittiğimzde ayrı vize parası ödeyip onca lafı yedik.Almanya ve Fransa maceramızı hiç anlatmıyim,zaten moraliniz bozuk iyce içiniz kararmasın. Ama hepsini Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.

La Santa Roja said...

Yeni haberim oldu, blogları biriktirip okuma alışkanlığıma püü diyorum. Çok çok asap bozucu olmuş, çok üzüldüm. Paranızı bir şekilde alacağınızı düşünüyorum ama bu kadar sinir bozukluğuna, bir daha yaşanmayacak 5.yıla ne olacak :( Çok geçmiş olsun sana da eşine de.

beyza said...

tamam haklisiniz ama uzulsen ne kazanicaksin bir de manevi tarafini yaralmis olucaksin.Yani hem maddi hem manevi kayip yasayan siz olacaksiniz ki firma bu yazini okumustur birak sikitisina onlar girsin artik.Bence bu saatten sonra rahatlatmaya bak kendini zaten surec isleyecektir.
Umarim hakli hakkini alir.En azindan ets tur icin bizim de aklimizda bir soru isareti olustu.Paylasim icin tesekkurler

Wear A Smile! said...

gerçekten çok sinir bozucu bir durum, bu kadar köklü bir kuruluştan beklenmeyecek bir kurnazlık örneği!!! kesinlikle peşi bırakılmamalı, bu postun linkini de yaymak lazım facebook'ta twitter'da..
çok geçmiş olsun canım, umarım bir şekilde telafi edebilirsiniz..

Aysun Karaalioğlu said...

cnm son durum ne??
kaymakamlıklarda tuketici heyeti var oraya sikayet ediyor ve genellikle tuketiciye para iade ediliyor ama 2.500 tl ye kadar bakıyorlar daha ustu için eminonunda biryere gidilıyordu. unuttum neresi ama istersen oğrrenırım. bu işler cok kolay bosvermemek lazım..


http://aysstyle.blogspot.com/

Hich said...

uf çok üzüldüm:(( şengen'e en iyi başvuru öğrenci başvurusudur oysa... nasıl yanlış işler yapılmış... bence de yargı yoluna karar vererek en iyisini yapmışsınız. :( geçmiş olsun..

Şantiyenin Gülü (Tender Lady in the construction site) said...

Merhaba,yazını yeni okudum ve acayip tedirgin oldum:) kurban bayramı için 5 kasım hareketli ets turdan barcelona turu satın aldım,daha doğrusu rezervasyonu yaptırdım yani tüm ücretin %35ini peşin olarak ödedim,4ekimde tüm belgelerimi teslim ettim,en geç 15 gün içinde vizemin çıkacağını söylediler,kalan ücreti o süre içinde ödersiniz dediler,ama şu an hala vizemden cevap yok,bende kalan ücreti ödemedim,ama bu konudada bişey söylemediler,ısrarla vizem niye çıkmadı diye sordugumda bayram yoğunluğu dediler,pasaportunuz geziye 2gün kala!gelir diye cevap verdiler,acaba gidebilecekmiyim nasıl emin olcam diye soruyorum cevap alamıyrum,şimdi ne yapmam gerekiyo?? ya 2 gün kala bana da vizeniz red aldı derlerse?ödediğim ücret yanacak:) yada vizem çıkarsa,kalan ücreti gezinin başlamasına,az vakit kalaya kadar ödemediğim için iptal ederlerse?acaba konsolosluktan cevap alabilir miiym ?

Şantiyenin Gülü (Tender Lady in the construction site) said...

yanlışlıkla gülücük işareti yapmışım yaa üstteki postumda yoksa gayet üzüntülü ve tedirginim :((

Deniz said...

lanet vize olayi en basta igrenc bir uygulama da acentanin yaptigi daha berbat bir sey...Kendi kendimizi böyle itinayla kazikladiktan sonra ne yazik bu vize uyulamasini uygulayan ülkelere birsey diyemiyoruz...Umarim dava hizli ve lehinize sonuclanir ve bir dahaki yildönümleri güzel gecer!

Unknown said...

Simdi okudum ve cok uzuldum. Tur sirketleri işlerine geldigi gibi hareket ediyor malesef ben de Bamturla sorun yasamıstım, sikayette bulundum once bana bir sonraki tur seciminde indirim teklif ettiler, kabul etmeyince karsı dava acıcaklarını hakkımda suc duyurusunda bulunacaklarını söylediler. En güzeli kendiniz ayarlayın , boyle bir olayı da dert etme 6. yıl dönümünüzü Pariste kutlarsınız :)

Anonymous said...

Ayy çok üzüldüm ya!Ama her şeyde hayır vardır demeden de edemıyorum yıne.Ben gectiğimiz ay Paris'teydim ve eminim bukadar istediğine göre bir başka yıldönümünü orada kutlayacaksınız ;) Takibe eldık blogunu.Seni de bize bekliyoruz ;)
Sevgiler..
e-nsisters.blogspot.com

Unknown said...

etstur blog kelimeleriyle arama yapinca siteniz 4. sirada sonuclarda gosteriliyor! daha fazla kisiyle magduriyetinizi paylasip sitenize link alabilirseniz siteniz belki de cok daha ust siralarda arama sonuclarinda cikacak. bu sayede belki de bir cok insanin satin almasini ve tercihlerini degistireceksiniz. sosyal medyanin gucunu sirketler gormeli!!!

Unknown said...

etstur blog kelimeleriyle arama yapinca blogunuz 4. sirada sonuclarda gosteriliyor! blogunuz link alabilirseniz siteniz belki de cok daha ust siralarda arama sonuclarinda cikacak. bu sayede belki de bir cok insanin satin almasini ve tercihlerini degistireceksiniz. sosyal medyanin gucunu sirketler gormeli!!!

Unknown said...

Herkes Ets Tur'un ne kadar köklü bir tur şirketi olduğundan bahsetmiş ama sikayetvar.com'da dünyanın şikayeti var firma için. Anlaşılan satış kısmına yükleniyor personel, satışı gerçekleştirdikten sonra rahvan gitsin modundalar. yurt içi oteller için kendiniz ayarlamalar yapın. daha uygun fiyata halledersiniz. saygılar.

Unknown said...

Geçmiş olsun.. Bugünde aynı durum benim başıma Jolly Tur ile başıma geldi. Aralık 2014'te Paris turu satınaldım Mayıs çıkışlı ve evraklarımı Nisan'da teslim ettim.. Vize işlemlerini Jolly Tur halledecek şekilde anlaştık ve konsolosluktan vize randevu tarihi beklemeye başladık..15 gün kala sordum 'bekliyoruz haber gelince bilgilendireceğiz' dediler, 10 kala tekrardan sordum 'yarın haber vereceğiz dediler' ve ertesi gün geldiğinde saat 14.00'te konsolosluk sizi bekliyor ama siz yoksunuz 16.00'ya kadar gelebilir misiniz dediler ama konsolosluğun yeri nereee, benim o an bulunduğum yer nere.. Tabi gidemedik.. Yeni randevu tarihi almaya çalışacağız ve size geri dönüş yapacağız dediler.. Şimdi beklemedeyiz, sonuç ne olacak merakla bekliyorum.. Gidecek miyiz yoksa davalık mı olacağız?

Bu tür olaylarda nasıl bir yol izlememiz lazım bilgisi olan bizi aydınlatırsa sevinirim..

Unknown said...

Geçmiş olsun.. Bugünde aynı durum benim başıma Jolly Tur ile başıma geldi. Aralık 2014'te Paris turu satınaldım Mayıs çıkışlı ve evraklarımı Nisan'da teslim ettim.. Vize işlemlerini Jolly Tur halledecek şekilde anlaştık ve konsolosluktan vize randevu tarihi beklemeye başladık..15 gün kala sordum 'bekliyoruz haber gelince bilgilendireceğiz' dediler, 10 kala tekrardan sordum 'yarın haber vereceğiz dediler' ve ertesi gün geldiğinde saat 14.00'te konsolosluk sizi bekliyor ama siz yoksunuz 16.00'ya kadar gelebilir misiniz dediler ama konsolosluğun yeri nereee, benim o an bulunduğum yer nere.. Tabi gidemedik.. Yeni randevu tarihi almaya çalışacağız ve size geri dönüş yapacağız dediler.. Şimdi beklemedeyiz, sonuç ne olacak merakla bekliyorum.. Gidecek miyiz yoksa davalık mı olacağız?

Bu tür olaylarda nasıl bir yol izlememiz lazım bilgisi olan bizi aydınlatırsa sevinirim..

nora said...

Bu eski postuma yazdığınız tüm yorumlar için teşekkürler.. Her gün bir çok insana ulaşıyor bu yazı ve maalesef firmaya ödetebildiğimiz tek bedel bu oldu bu süreçte.

Size tavsiyem bu tarz bir durum yaşadığınızda Türsab'a da hiç güvenmemeniz, danışıklı dövüş dediklerini tecrübe ettik sayelerinde ve aylar boyunca oyalandık.

Bu ülkenin bürokratik sınavını geçmeye bizim enerjimiz de zamanımız da yetmedi.

Firmanın bize teklif ettiği komik rakamı da kabul etmedik.

Paramızın üzerine bir bardak soğuk su içtik.

Ancak bu blog sayesinde günde ortalama 100 kişi (tatil zamanlarında 3 katı) bu olaydan haberdar oluyor hala ve utanmadan bu yazıyı kaldırmamı isteyen acente sahiplerine de buradan da yazayım, cebe indirdiğiniz paramızı ve manevi tazminatımızı verin, bu yazı ancak öyle kalkar burdan.

Unknown said...

Benim ve Arkadaşımın başına aynı olay geldi.Vizelerimiz reddedildi.bizde paramızın iadesini istedik.Sigorta Şirketine bildirdik 15 içinde geri dönücez dediler .peşin ödediyseniz peşin,kart kullandıysanız o yolla ödenir dediler.Ama ben yukarıdaki yorumlardan iade edilmiyor diye anladım .Lütfen bilen biri cevap yazsın🙏

sevilay efsa said...

italyaya gitmeyi düşünüyordum hemde ets turlar ama inceleyince gördüm ki en çok şikayet te etsden . Şu an vazgeçtim bilgilendirici yazı için teşekkürler.