Saturday 8 August 2009

Bookworm





"Uçurtma Avcısı"nın bünyemde yarattığı etkiyle best-seller'lara olan önyargımın geçici bir süre için bile olsa ortadan kalkmasıyla bugün kaptım kocamı doooğru en yakın alışveriş merkezine. Normalde kitap alışverişimi Beşiktaş Kabalcı Kitabevi'nden yapsam da, yaz tatili dolayısıyla karşıya işim pek düşmediğinden D&R'la yetinmek zorunda kaldım. Olsun. Zaten "çok satanlar" çekiyordu canım; bulmak zor olmadı.
Yaz bitiyor... Ben henüz ayağımı bile suya sokmamışken, plajları cart pembe kapağıyla süslediğini bildiğim "Aşk"ı aldım. Zaten 2 blogdan birinde karşıma çıkıyordu. Teslim oldum. İlk kez, geçen yılki hocam Béatrice'in elinde görmüştüm, ilgimi çekmedi desem yalan olur. Neyse.
"Yeni Ay" kocamın seçimi. Benimle bir alakası yok. Twilight serisinden sanıyorum... Defalarca denedim ı-ııh... Eşimin sevdiği tarzda kitapları okuyamıyorum. Sorry.
"Fransız Süiti"ni ilk kez bugün gördüm, birkaç gün önce "Anne Frank'in Hatıra Defteri"ni okumuştum. Sonra üstüne internette Nazi zulmüyle ilgili sörf yaparken saatler geçmişti. Bugün de bu kitabı görünce "hah!" dedim, bu birkaç gün dünyadan kopmanın zamanı geldi... Kitap hakkında nette pek olumlu bir eleştiri göremedim ama ilk birkaç sayfayı karıştırdığımda damak tadıma uygun göründü... Bakalım.
nora.

2 yorum:

meltem said...

fransız süiti ni ben de alacaktım haftasonu, son bi hamleyle internetten alayım daha ucuz olur diye bıraktım:P
ki aynen de öyle baktım nette yarı fiyatı neyse hanüz sipariş etmedim ama sen okuduktan sonra bana fikrini söylermisin lütfen

nora said...

Ayy meltemcim şu an onu okuyorum hala... elimde sürünüyor... hiç tavsiye edebileceğim bir kitap değil ne yazık ki.. İçeriğinden ötürü değil, çevirisinden ötürü söylüyorum bunu... Şaka gibi... Hani tamam bazen kitaplar çeviri kokar, orjinali gibi aynı tadı vermez ama... bu kitap bildiğin kötü çevrilmiş :( Çevirmenini araştırdım netten gayet düzgün işler yapmış görünüyo da, editörle bir olup kitabı mı katlettiler naaptılar:D

Tabi bu söylediklerim biraz havada.. Bi orjinalini bulursam kitabın o zaman kükricem :D

ay neyse hayatım, istiyosan sen al bi bak ama ben tavsiye etmiyorum sonuç olarak :D