Monday 24 January 2011

Protest Against Hasdal Shelter / Hasdal Barınağını Protesto

Bugün canım kocamla oradaydık elbette.


Sanırım başka hiçbir kuvvet beni yağmurlu bir Pazar sabahı 9:30'da uyandırıp Taksim'e gönderemez...

O kadar düzgün insanı başka hiçbir organizasyonda bir araya getiremezsiniz herhalde. İnanın samimi söylüyorum, orda olmak isterdiniz.

Yaşam enerjim yerine geldi, yeminle. Keşke daha sık eylem olsa, hiç usanmam.

Her gün gidebilirim.

Yeter ki bir şeyler değişsin artık.

Neyse, ben susayım, çektiğim fotoğraflar konuşsun biraz...





























Umarım atmosferi az da olsa anlatabilmişimdir... 

Gezi Parkı'ndan başlayıp, Galatasaray Lisesi'nde son bulan gümbür gümbür yürüyüşümüzün sonunda dilekçelerimize imzalarımızı da attık. Bu gece azıcık daha rahat uyuyacağız sanırım.

Tabii hayvan haklarına yönelik istediğimiz değişim yaşanmadan tamamen rahat bir uyku yok bize...



Paws.

nora


EDIT: Sophie'nin Dünyası da kocaman kalbiyle blogunda yer verdi bu protestoya... Mutlaka uğrayın >>>  Sophie'nin Dünyası .

26 yorum:

Barbygirl_here said...

Haberlerde vardi,belki seni gorurum dedim, yok gormedim...

Umarim gerekli yerler duyar bu sesi...

nora said...

@FerahFeza: Canım ben bir oraya bir buraya koşturdum bu fotoları çekebilmek için... Bir kaç kez slogan atarken geçtim kameraların önünden ama onu da göstermemişler sanırım...

Ben akşam haberleri izleyemedim bile :/

Leah said...

Gözlerim dolu dolu baktım tüm fotolara. Keşke İstanbul'da olabilseydim. İçim acıyor ya!

İnşallah yaşama hakkına sadece insanların sahip olmadığını anlarlar. Umuyorum ki daha fazla can yanmaz. Yanmasın.

Elmoş said...

Gözlerinden öpüyorum.

Unknown said...

Çok güzel ve anlamlıydı cidden.
aman banane hayvanlardan demeyen bir sürü, dediğin gibi düzgün insanla yürümek çok iyi geldi bize de.
başka organizasyonlarda görüşmek dileğiyle :)

Ayşegül said...

Keşke istanbulda olsam ve gelebilseydim.
Fotoğraflara bakarken tüylerim diken diken oldu.
İyi ki varsınız.

Unknown said...

hüngür hüngür ağlattın beni nur!
o kadar isterdim ki orada bağırabilmeyi!
fotoğraflara bakınca hatta keşke napıp edip olsaydım dedim..

bir uyanış artık!..

marléne the third said...

"bilmemkimle pazarda hesaplı alışveriş" gibi gerzekçe haberlere dakikalarca yer verirlerken bu haber özet geçildi resmen..nasıl bir saygısızlık..umarım medyada daha çok yer alır ve kulağına gitmesi gereken insanın dikkatini çeker..hoş o adamın kulağının dibinde davul çalsan işine gelmediği için duymaz ya ://
daha çok ses çıkmalı..hayvanlara kötü davranmaya hakkımız yok! bunu anlatmalı kalın kalın kafalara..

yaprak said...

Orada seni fotoğraf çekerken gördüğümde ortaya güzel şeyler çıkacağına emindim.Yanılmamışım.Dünün en anlamlı cümlelerini,nidalarını yansıtmışsın.Eline koluna sağlık.Sesimiz her zaman onların sesi olacak.

UykusuZ said...

bu ülkede adalet yok artık. Ctesi sabahı 60 kişilik bir grup Galatasarayda faili meçhulleri protesto ediyordu, sessiz, sadece bir kızcağız megafondan konuşuyordu, etraflarında 100 tam teçhizat polis.
10 dakikada yukarı yürüdüm, tam meydanda 100 kişilik bir grup, erkeklerin entarileri yerleri süpürüyor, suratlar kıldan görünmüyor, çirkin, kafada yeşil takkeler, bayanlar farklı değil, türbana özgürlük! 1 tane polis yok.
Adamın hiçbirşeye saygısı yok, hayvana olur mu?
Geçenlerde facebookta bir video paylaşmış arkadaşlardan biri, the tragedy of Turkish Kangals, diye ingilizce post edilmiş bir blog. Okudum, kızdım ve araştırmaya karar verdim. yazan Viktor Larkhill denen bir kişi, belki tanıyorsunuzdur, geçmişinde soru işaretleri hakkına bir sürü hakaret, hayvan ticareti davası olan bir şahıs. Malesef bu adama inananlar var, ve yabancı dilde post yayınlayarak insanların gözünde bizleri barbarlar olarak tanıtıyor, bu sayede donationlara para yağdırıyor. İstanbuldaki gerçik aktivistler ve barınak gönüllüleri bu adamı çok iyi tanıyor, kaale bie almıyorlar, ama bu kişi günümüz iletişim araçlarını kullanarak bir güzel yolunu buluyor.
Malum ülkemizde son yıllarda yayılan bir moda, (GÜYA) marjinal, anarşist, ellerde starbucks kahvelerle protestolara katılmak, lütfen bu tip sahtekarlara prim vermeyin, sorgusuz sualsiz araştırmadan paylaşım yapmayın, malesef hayvanları sahtekarlıklarında bile kullanıyorlar.

UykusuZ said...

yanlış anlaşılmasın cümlelerim Nora, yukarıdaki protesto ile ilgili değildir yazdıklarım, bilakis en önde desteklerim, lütfen farkında olalım, sıcak ofisimizde kıçımızın üstüne oturmakla protesto yapılmaz, onu yapıyorsak bile, körü körüne değil, araştırarak, bilerek,bilgiyle yapalım.

nora said...

@Leah: Çok teşekkürler... Burada olamayan sizin gibi duyarlı hayvanseverler bu konuyu kendi bloglarında/sitelerinde paylaşabilirler, hatta fotoğraflarımı da kullanabilirsiniz beğenirseniz. Gurur duyarım... Yeter ki bebeklere bir faydası dokunsun...

@Elmoş: Sarılıyorum ben de. <3

@banyosuyu: ahh canım seni görünce çok mutlu oldum ben de ! Gerçi sonra bulamadım bir türlü, telefonun da kapalıydı ulaşamadım :/ Bir çay içerdik, yorgunluk atardık ama bir dahaki sefere artık :D

@Ayşegül: Evet keşke sizler de olabilseydiniz... Dediğim gibi burada olamayan sizi gibi duyarlı arkadaşlarım bloglarında/ sitelerinde paylaşabilir bu protestoları. O da çok etkili...

@Hande: Ahh canım orda olsaydın iyice salya sümük olurdun sen :D Başka bir eyleme denk getiririz, sen de katılırsın, bağımlılık yapıyor ama söyleyeyim ;)

@marlénethethird: Ah canım inan o kadarına da şükür... Ünlüler falan pek ilgi göstermeyince bu tarz protestolara hiç sallamayadabiliyorlar... :/

nora said...

@Uykusuz: Ah ne kadar güzel söylemişsin !!! "Adamın hiçbir şeye saygısı yok, hayvana olur mu?" diye... Kesinlikle katılıyorum söylediklerine, ve inanıyorum şahit olduğun şeye.. İnsan utanıyor, ne zaman bu hale geldik? Ne zaman ayaklar baş oldu?Neyse.

Yalnız Viktor Larkhill konusunda kendi deneyimlerimi paylaşmak isterim seninle. Blogumda bi ara çok kısa bahsetmiştim, ben bu yaz evimin 14.katından bir video çektim. Sitemizde bir kaç haftadır çimlerde dolanan yavru bir köpek vardı. Düzenli olarak mama-su indiriyordum ve bir yandan da yuva arıyordum ona.Sitede oturan bir şahıs (komşum demeye dilim varmıyor) kendi golden cinsi köpeğini gezmeye çıkarttığı bir akşam, ben de o sokak köpeğini balkonumdan videoya alıyordum. Golden bu sokak bebişini görünce onunla oynamaya başlıyor, sonrasında bunu gören şahıs önce sokak köpeğine bir tekme atıyor, bebek uzaklaşıyor, sonrasında da kendi köpeğini dövmeye başlıyor. Sitenin ortasında. Ben 300mm lensimle çektiğimde önce algılayamadım makinanın vizöründen bezelye tanesi gibi görünüyorlardı, dedim kızıyor herhalde oynuyorlar diye.Bilgisayara attığımda fark ettim olayın vahimliğini. Hemen bildiğim bilmediğim her bir hayvan hakları savunucusu platformda paylaştım bu videoyu. Olaylar büyüdü. O şahıs bana olan hırsından kendi adını ifşa etti. Suç duyurusunda bulunduk. Tehditler havada uçuştu tabii ki. Bu şahıs o sokak köpeğini kuduz olduğu iddiasıyla belediyeye şikayet etti.

Biz de acilen evimize aldık tabii ki bebeği. Bol kedili evimizde, yavru olmasına rağmen oldukça büyük boyutlardaki köpek ilginç bir deneyim oldu bizim için de :D O köpek daha önce burada da fotoğraflarını paylaştığım, Irma idi.

Tüm bu olaylar yaşanırken, açık söyleyeyim, en büyük desteği ve ilgiyi Viktor Larkhill gösterdi. Bir kaç tane facebook grubu dışında hiçbir hayvan derneği/organizasyonu ilgi göstermedi. Kendisi bir gün telefonumu istedi ve 10 dakika sonra beni arayarak Haytap Başkanı Ahmet Bey'le görüştürdü.
Viktor Larkhill'in öncülüğündeki Let's Adopt adlı sitede o şahsın adı defalarca yazıldı ve buldukları her türlü iletişim bilgisi yayınlandı.
İnan ben kendisiyle ilgili hiçbir bilgiyi paylaşmadım, çünkü yasal sürece giriyorduk. Haklıyken haksız duruma düşmek istemedik.Ancak Let's Adopt cesurca paylaştı tüm bu bilgileri.

İnsanlar bu olayla igili tepkilerini o şahsa direk olarak gösterdiler.Sonuç; yakın çevresinden aldığım bilgiye göre, o şahıs aldığı tepki sebebiyle işinden ayrıldı ve hatta siteden taşındı.Yaptığı yanına kalmadı. (Keşke elimizde olsaydı da kendi köpeğini de kurtarabilseydik ancak ülkemizdeki kanunlar bu işi çok zor kılıyor.) En azından hayatı boyunca bu korkuyla yaşayacak ve internet ortamında adı hep bu olayla anılacak.

Ben Viktor Larkhill denen insanı bu olay münasebetiyle tanıdım. Hakkında yazılanları ben de okudum. Ancak ben bir çok hayvansever hakkında bir şeyler okuyorum, inanasım gelmiyor. Ne yazık ki bu tarz organizasyonlarda insanlar bir süre sonra asıl amacı unutup egolarını yarıştırıyorlar. Çok üzücü bir durum. Ben hep dışında kalmaya çalışıyorum bu tartışmaların. Çünkü gerçekten şahıs olarak hiçbirini tanımıyorum.
Viktor Larkhill bu yaz Irma'yı sahiplendirme konusunda da çok uğraştı. Hakkını yiyemem. Hatta ben evde kedilerle zorlandığım için Irma'ya düzgün bir geçici ev ya da otel gibi bir şeyler bulabilmem için beni bir kaç yere yönlendirdi ancak hepsi "doluyuz" dediler... Sonunda Irma'yı ablam kaptı ama :D Şimdi prensesler gibi 2 kardeşiyle birlikte Ankara'da yaşıyor kuzum.

nora said...

Bu arada şunu da belirtmeliyim; kendisinin verdiği bu destek karşısında herhangi bir talebi olmadı. İnan samimi söylüyorum, tek bir kuruş yardım etmedim.

Şimdi, ben ne kendisinin gerçek adını bilirim, ne de ne iş yaptığını. Ben sadece bu olay esnasında bana olan yardımlarını ve samimiyetini biliyorum. O nedenle de kendisi hakkında söylenenler çok da umrumda değil. Çünkü gözümle gördüğüme inanıyorum.
Yanlış anlamanı da istemem, burada kimseyi savunmak amaçlı yazmadım bunları. Sadece kendimi ifade etmeye çalıştım. Herhangi bir derneğe, kuruluşa üyeliğim bile yoktur benim, içinde değilim bu karmaşanın. Bireysel destek veriyorum sadece. Eylemlerde çektiğim fotoğrafları kullanmak için benden izin istediğinde elbette diyorum, gurur duyarım.

@Uykusuz:(sığmadığı için buradan devam ediyorum)


Bu arada açık söyleyeyim, ne yazık ki bizim ülkemizin hayvan hakları konusunda barbarlar olarak gösterilmesinin sebebi yine bizleriz. Gerçekten durumumuz çok kötü. Bilinç sıfır. İçim parçalanıyor bu konuda.
Çok uzattım farkındayım ama yeri gelmişken paylaşayım istedim. Fikirlerini paylaştığın için çok teşekkür ederim. Savunmasız bebeklerimiz daha az acı çeksin diye aslında herşey. Gerisi boş.

Sevgiler,

nora said...

@Uykusuz: ha bu arada dünki eylemde Viktor Larkhill'de oradaydı, yürüyüşe katılmıştı. Sanırım kimliğini o kadar da gizlemiyor... Herkes tek bir amaç için aynı ağızdan bağırıyordu. Önemli olan da bu sanırım...

Sliwer said...

Artık sesimiz duyulmalı!
Hayvanlara karşı yapılan "suç"a bir Dur! diyen çıkmalı devlet büyüklerimizden.

mercan said...

noracım söylediklerine tamamen katılıyorum bence yapmamız gereken ilk ve en önemli şey bireysel destek, herkes evinin önündeki kediyi köpeği kusu besler ve sahiplenirse bi yerlerden başlamıs olacağımıza inanıyorum, derneklerin görevi daha başka olmalı, mesela düzenlediği bu eylem gibi...

mercan said...

bu arada söylemeden geçemeyeceğim fotoğraflara bayıldım eline sağlık:)

sophie'nin dünyası said...

bu olanları televizyonda, internette görüp okuyup da ağlamamak elde değildi, bir de orda yarattığı havayı düşünemiyorum.giden herkese helal olsun.
bu arada nora, izin verirsen bir fotoğrafını kullanarak blogumda konuyla ilgili bir şeyler yazabilir miyim?

nora said...

@sliwer: kesinlikle !

@mercan: Çok doğru söylüyorsun !!! Ahh hadi herkesin yardım etmesini geçtim, bari eziyet etmese insanlar... :( Bunun da yaptırımı kanunla yasayla olacak... Hala "kabahatler kanunu"nda... Suç diye bile geçmiyor... :/

@sophie'nin dünyası: Tabii ki kullanabilirsin !!! Mutluluk duyarım !!!

sophie'nin dünyası said...

çok teşekkürler, kendimce bir şeyler yazmaya çalıştım,ne kadar kişi duysa okusa, kar.

http://sophienindunyasindagizli.blogspot.com/2011/01/skandalin-son-perdesi-protesto-olmasin.html

zuzu said...

fotoğraflarını dört gözle bekliyordum nora. hepsi çok güzel yine. mersin'de yaşadığım için protestolara katılamıyorum ama tüm kalbim siz hayvansever dostlarımla. teşekkürler.

Burcu Çalışkan said...

kocaman yüreklere sığan bu sevgi ile umarım dostlarımız için çok daha iyi koşullar sağlanır

handeguler said...

O kadar gönülden tebrik ediyorum ki duyarlılığını. Keşke o gün özel bir durumum olmasaydıda bende odie yi alıp orada olabilseydim. Kalbim , fikrim, bedenim okadar sizinleydiki resimleri görünce gözlerim doldu. Yüreğine sağlık ne diyim. Sevgiler

MAVİ TUTKU said...

O görüntüleri tv de izleyince çok sinirim bozuldu, hayvanları o durumda görünce..
Beyoğlunda ilk gösteriye kesin gideceğim dedim ama kısmet olmadı..ne güzel bir eylem olmuş.
İnşallah birşeyler değişir o masumlar için.

Ceren said...

Oradaydık biz de,İnka ile birlikte.
Keşke o güzel toplulukla buluşma amacımız keyfi olsaydı, keşke canlarımızın acısına derman bulabilmek için toplanmış olmasaydık...

Sevgiler...