Sunday 23 September 2012

Ehliyet Macerası!






Bir kaç ay önce ehliyet kursuna yazılmıştım yüzyıllık inadı bırakıp çünkü artık özellikle çekime gitmek/gelmek işkence olmaya başlamıştı sırtımdaki yüklerle vs. Kursun derslerine gidememiştim, etrafımdaki herkes de "amaaaaaaan son gece bi bak eski sorulara geçersin yeaaa çogh kolaaay!" dediği için de teorik dersleri çok ciddiye almamıştım açıkçası... Ta ki son gece gerçekten de sorulara bakana kadar... Ben zannediyorum "Arabanın ön panelindeki simit şeklinde olan, tekerlekleri döndürmeye yarayan alet nedir?" gibi sorular olacak, ben de totomla gülerek "meh mehh tireksiyon tabii ki!" diye yanıtlayacağım... Anaaaammm son gece bi gördüm soruları dedim ehliyet kursuna yazılacağıma Urduca kursuna yazılsaymışım!

Hayatım boyunca bir otomobil ile aramdaki en samimi ilişki en fazla sağ koltukta oturup radyo kanalını değiştirmek olduğundan mıdır nedir, tutuştum son gece... Youtube'dan motorla ilgili dersleri dinliyorum notlar alıyorum... Gece olmuş 3, ben olmuşum krank mili, piston, buji.... 

Bi ara sıkıldım, moralim düzelsin diye, ilk yardım testini çözeyim dedim... Çözmez olaydım! Fark ettim ki eğer başınıza bir iş gelecekse, dua edin yanınızdaki ben olmayayım!!! Bi şekilde kolunuz falan kırılsa benim sayemde bitkisel hayata girebilirmişsiniz, o kadar söyleyeyim!

Eeee trafik bölümüne ne demeli? 30 senelik yaya tecrübem var! Bravo bana! Kırmızıda durulup yeşilde geçildiğini öğrenmişim bi tek! 

Gecenin sonunda "ben bu kafayla bu yaşa kadar iyi gelmişim" dedim... =)

Bir saatlik bir uykuyla gittim sınava... 

Mezuniyetin ardından herhalde beni bir daha çocuğunu yolcu eder gibi sınava bırakmayacağını sanan koci götürdü tabii ki beni =) Hatta sınav bitene kadar oturup okulun bahçesinde de bekledi =) Umut dünyası işte, bu şoförlük günleri bitsin diye son çırpınışlar onunki de... ^____^

Sınavdan çıktım, bişiler yaptım orası kesin ama hala o "çogh kolay yeeaaaa!" diyen insanlara olan sinirim geçmemiş...

Neyse çok uzattım...

Düne kadar diyordum ki Ekim sonu bi daha girerim artık napalım...

Neyse ki gerek kalmadı =) Geçmişim çok şükür hepsinden... :) Aralarında çok zor sorular olsa da her bölümden 70 almak yetiyormuş... ( Motoru 90'la geçmişim yalnız, nasıl azim yaptıysam son gece! )  ^_^

Ama benden size tavsiye, sınavı o kadar da hafife almayın! En azından bi 3-5 gün çalışın ya da kursun derslerine gidin ki benim döktüğüm terleri dökmeyin! =)

Bu aralar da direksiyon derslerine gidiyorum bakalım, haftaya da onun sınavı var :S İnşallah beceririm! Araba kullanmak da inanılmaz zevkliymiş yahu! Şimdilik doksan yaşında nineler gibi olsam da sevdim açıkçası bu işi!

Ancak fark ettim ki yaş büyüdükçe insanın canı kıymete biniyor, eskiden olsa deli cesareti olurdu, kendime gereğinden fazla güvenirdim ama şimdi biraz çekiniyorum doğrusu... :/ Bol pratikle rampaların ustası olmayı planlıyorum, hele şu ehliyeti bir alayım! ^O^

Var mı aranızda benim gibi anlamsızca bu ehliyet alma işini erteleyen? Hımmm?



cheers.


nora



12 yorum:

ferulago said...

Ehliyet aalı 17 yıl mı ne oldu ama kendisini kimlik olarak kullanıyorum halen. Benim de araba kullanma işine el atmam lazım, ha bir de vakit bulabilsem azıcık çalışmaya. Tebrik ederim seni :)

Unknown said...

ben ben beenn!
off sınavlardan filan hiç üşenmiyorum kuzum da o direksiyon sınavı beni engelleyen :/
neyse sen bir gir çık da bakalım kolay mı zor mu?
belki bir cesaret girerim ben de.

Loreathan said...

Bende daha garip olay, 1999'da ehlitet aldim, ama 2006'ya kadar bir kere bile araba kullanmadim:) Tavsiyem düz vitesliyi kullanmayı da çok boşlamamak, lazım oluyor sonra bocalıyorsun:)

yıldız said...

valla ben 2000 de aldım tipik bir oğlak olduğumdan inek gibi çalıştım , direksiyondan 90 la geçmeme rağmen ufak bi ağaca çıkma sonucunda artık sağ koltukdan sola geçemiyorum :) kesinlikle cesaretli daha doğrusu rahat insan olmak lazım araba kullanmak için:)
bi kullansam olayı bitiricem ama düz vites olan arabayı eşimin bana verme niyeti olmadığı bariz bellli:)

Seda said...

Oooh hayırlı olsun arkadaşım.

Ben de 2006'da aldım ehliyetimi, Balçova Kipa'nın oralarda sınava girerek aldım ehliyetimi aslında ama kullanmayınca unuttum gitti şimdi...
Ben de sınava çalışmadım ama derslere mümkün ölçüde katılmıştım.

Islatabilsek keşke :(((

Unknown said...

Ben hic ertelemedim! :B

Tebrikler beybilix.
"Yeaa ne mallar suruyo yeaa"! Sen her turlu Sofor Nebahate baglarsin. Aslansin, kralsin!

Unknown said...

5 sene önce aldım da noldu diyorum daha da bi şey demiyorum :) hayıllı ola nora'm, kazasız belasız işalla :D

piano piano bacaksiz said...

18 ime bastigim gun yazildim sanki ehliyet yaninda arabayida verecekler ergen kafasi iste gecen seneye kadar kimlik olarak kullanmisken yeter lan diyip gunduzleri arabayi kacirip koci gelmeden yerine koyuyordum ta ki yolun ortasinda bozulana kadar sonra kaputu acmayida suyuni koymasini yagini degistirmeyi de herseyi ogreniyorsun onemli olan gercekten dikkatl ve sakin olmak

piano piano bacaksiz said...

18 ime bastigim gun yazildim sanki ehliyet yaninda arabayida verecekler ergen kafasi iste gecen seneye kadar kimlik olarak kullanmisken yeter lan diyip gunduzleri arabayi kacirip koci gelmeden yerine koyuyordum ta ki yolun ortasinda bozulana kadar sonra kaputu acmayida suyuni koymasini yagini degistirmeyi de herseyi ogreniyorsun onemli olan gercekten dikkatl ve sakin olmak

nora said...

@Ferulago Ahh Ferucum vallahi el at, hem senin bızdıklarla çok işine yarar, binbir türlü hali var dünyanın.. Zaten çok keyifli bir şeymiş, ben bi becerebilirsem ehliyeti almayı bir süre zırt pırt gezerim gibime geliyor ^_^

@Banyo Suyu Ben asıl işin bürokratik kısmından daralıyordum, yok sağlık raporu yok bilmem ne.. bakalım valla ben de hiç bilmiyorum direksiyon sınavı nasıl olacak.. Bu haftasonu giricim haber ederim!

@Loreathan Ya senin gibi çok insan var cidden... Akın da öyle biliyorsun.. :) Ben valla bi kapsam şu işi, inmicem arabanın üstünden =)

@yıldız Aaa geçmiş olsun.. Ya evet cesaret, psikoloji çok önemli kullanırken.. Kontrolün direk senin elinde olmasına ben de alışamadım henüz =)

@seda Ah kuzucum du bi geçeyim direksiyon sınavını, ıslatırız =) Daha ortada bir şey yok =) Yahu sizin araba varsa altınızda azıcık pratik yap sen de! Hem Kütahya'da daha kolay her şey, İstanbul trafiği beni asıl korkutan!

@Gutu mehehehe du bakalım görcez! İzmir'de falan olsam bi dakka durmazdım atardım kendimi trafiğe de, İstanbul çogh manyak kızım!

@pinosh ahahaha olsun ya, en azından erkenden almışsın, benim çektiğim eziyeti çekmiyorsun bebik =)

@pianopianobacaksız ya evet kesinlikle, sakinlik çok önemli.. Şimdiye kadar hiç panik olmadım ama gerildiğim anlar oluyor açıkçası... Hele ilk gün nasıl gerdiysem kendimi, indiğimde sol bacağıma kramp girdi =) Ama diğer derslerde daha rahattım =)

simple present tense said...

Erteledim erteledim 2-3 yıl önce aldım.aldım da noollduuu?!?migros clup kartla işbankası atm kartı arasında cüzdan doldurmaktan başka ne işe yaradı?haa hakkını yemiyeyim bi keresinde ceza puanı sınırda olan koca radara girdiğinde direksiyona geçip kendimi feda etmişliğim,ehliyetcağzıma kara leke sürdürmüşlüğüm var o kadar :)

Matanay said...

Epey geç buldum senin bloğu çok eğlenceliymişsin yahu neden geç buldum diye kızdım kendime :) ehliyetini almışsındır belki de ben bu satırları yazarken. Benim de 97 yılından beri var ehliyetim ama kimlik görevini üstlendi artık trafiğe hiç çıkmak kısmet olmadı, sen böyle yapmazsın inşallah hemen atla trafiğe gözü kapalı :) Ama motor ehliyetine başvurdum ki yazılı sınavı geçtim fakat direksiyon sınavından korkuyorum, motor ehliyetini alırsam otomobildeki gibi yapmamaya karar verdim aktif olarak yolların ustası olmaya niyetlendim :)