Thursday 7 January 2016

Kanyon

Atmosfer henüz çok değişmeden bir an önce paylaşayım istiyorum.

Yeni yıl zamanı yolunuz Kanyon'a düştü mü?

Benim Aralık ayında bir kaç kez düştü.

Sanırım şimdiye kadar gördüğüm en iyi yeni yıl süslemesini Kanyon yapmıştı. Gerçekten masalsı bir ortam yaratmışlar.


İstisnasız herkes en alt kattaki yapay karlarla kaplanmış mini göletin etrafında fotoğraf çektiriyordu.

Hatta eşim kahve almaya gittiğinde oğlumla beklerken, bir ömrümüze yetecek kadar selfie çeken insan gördük diyebilirim :)


Instagram hesabımı takip edenleriniz bu fotoğrafı görmüşlerdir zaten :) Minik kutup ayısıyla soğuk demiyoruz geziyoruz.. Tabii bu fotoğrafı çektiğimde gerçek kar henüz yağmamıştı, biraz o yüzden de alışveriş merkezini o halde görünce büyüleniyordu insan.


Fotoğraflar maalesef cep telefonuyla çekildi, 8 kiloluk bir tostosla gezdiğimden Marky'mi yanıma almayı aklımdan bile geçirmiyorum bu aralar ^_^


Aslında ilk gittiğimde bu alanda buz pateni sahası vardı, çekmemişim onu. Sonradan gittiğimde tasarım pazarı kurulmuştu. Noramore olarak belki Uzy büyüyünce biz de orda yer alırız ilerleyen senelerde ;)



Efendim buraya kadar Kanyon tanıtımı gibi oldu farkındayım. Ancak benim bu blogda para / hediye vs. karşılığı yazı yazmadığımı eski takipçiler bilir. Yeni gelenler için de belirtmiş olayım, kendi markam olan Noramore dışında reklam almıyorum ^_^ Eğer bir mekanı, bir ürünü anlatıyorsam tamamen babamın hayrına, gerçekten beğendiğim ve tavsiye etmek istediğim için yazıyorum. Bu da burda dursun.

Zaten birazdan bahsedeceğim konu ile bunun bir tanıtım yazısı olmadığı çıkacak ortaya...

Yıllardır, en sevdiğim alışveriş merkezi olarak Kanyon'u söylerim. Ferah, havadar, şık, sakin olduğu için diğer AVM'lerden çok seviyordum. Ta ki, bir bebek sahibi olana kadar.

İnanır mısınız bilmem ama Kanyon'un otoparkına bebek arabasıyla inmeniz imkansız. 

Asansör ilk kata kadar var.

Yürüyen merdivenin ise ilk kattan itibaren önüne kocaman demir duba koymuşlar, hani alışveriş arabalarını çalmayalım diye koyarlar ya, ondan. 

Doğal olarak otopark katlarına bebek arabasıyla inemiyorsunuz. 

Çok saçma di mi?

Bence de.

Diyelim ki insan değil, Zeyna'sınız; bi kolunuzla çocuğu sırtladınız, diğer kolunuzla da bebek arabasını yüklenip bir şekilde dubayı atlattınız ve geçtiniz. (Ki bence mümkün değil geçemezsiniz)

Peki ya engelliler???

Onlar ne yapacak?

İstanbul'un göbeğinde, Levent'te bir alışveriş merkezi bunu yapıyorsa...

Bence korkunç bir şey, üstelik tasarımıyla da övünen bir mekan bu konuyu düşünmemiş olabilir mi? 

Hoş, asansör olan yerlerde de sağlıklı, gencecik insanlardan biz bebeklilere ve engellilere sıra gelmiyor o ayrı konu... Ben Uzay gelene kadar, hamileliğim de dahil olmak üzere, asansör kullanmak nedir bilmiyordum, çoğu yerin asansörünün nerde olduğunu bile bilmem. Gerçekten anlayamıyorum bu insanları.

Bugünkü yazı da böyle tatsız bitsin.

Belki okuyan biri olur da, dank eder.

peace

nora




4 yorum:

Unknown said...

Nur bebek arabasının markası ne diye sorayım da bu aralar gündemimde olan şeyi sen anla artık :D memnuniyet durumun nedir bi de :)

nora said...

Haha çok normal canım gündem bundan sonra hep minnok olacak alış ;)

Canım bebek arabası yaramı deştin, Hayaller Stokke Hayatlar Buggster diyorum sana :)

Aslında kociyi de kandırmıştım, Stokke için ama hain görümceden Buggster gelince yalan oldu benim hayaller :)

Valla aslında fiyat performans olarak iyi diyebilirim, ben henüz sadece Cybex ana kucağı ile kullandım, 1 ay sonra kendi koltuğunu takıcaz.. Manevrası iyi, hafif ama sağlam bir puset.. (ana kucağıyla birazcık ağır oluyor normal haline göre)

En beğendiğim yanı sepeti :) Gerçekten büyük ve bir sürü ıvır zıvırı elinde taşımak zorunda kalmıyorsun.. Ben kendi montumu, Akın'ınkini ve bi de Uzay'ın yastığını falan tıkıyorum bazen aynı anda :)

Kapanınca süper küçük olmuyor onu söyleyeyim.. Bir de görümceler 2 çocuk büyüttü onda, tek tekerleğin frenini bozmuşlar, onun dışında sağlam baya.. Yani Uzay 3. çocuk olacak bu gidişle..

Ha ama bütçen geniş ise kişisel tavsiyem Stokke ya da Bugaboo alman.. Onlar efsane...

Unknown said...

Hehe hain görümce :D Sağol kuzum bilgiler için. Ama Stokke'yi biz eleyeli çok oldu büyüklüğünden dolayı. Arabamız hatchback olduğundan bye bye büyük modeller :) Ben şu Buggster'a da bi bakayım mademse.

Öperim :*

nora said...

Bizim arabanın da bagajı küçük (Punto Evo), Buggster sığıyor, hatta daha da küçük bagajlar için tekerlekleri de çıkıyormuş ama ben gerek duymadım hiç. Bak bakalım kuzum, minnok çok şanslı annesi her detayı düşünüyor onun için :)